Srdele na pari s maslinama, limunom i češnjakom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele na pari s maslinama, limunom i češnjakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na pari s maslinama, limunom i češnjakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Srdele očistimo i filetiramo te izvadimo središnju kost. U jednu manju vatrostalnu posudu stavimo maslinovo ulje i slažemo filete srdele s kožom prema dolje. Srdele posipamo s malo svježeg peršina i pokapamo s malo vinskog octa, dodamo nekoliko listića češnjaka i slažemo drugi red dok ne potrošimo sastojke.
  2. Na vrh stavimo crne masline prerezane na pola i stavimo preko srdela. Preko svega dodamo kolut ili dva limuna, malo maslinovog ulja i talijanskih začina.
  3. Posudu prekrijemo aluminijskom folijom. U veću vatrostalnu posudu ulijemo vodu i zatim stavimo manju posudu sa srdelama. Jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 160°C, 45 minuta.
  4. Srdele poslužimo u tanjure i poslažemo sa svježe mljevenim paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: