Srdele nadjevene blitvom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele nadjevene blitvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele nadjevene blitvom.

Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti riba bogata omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, tune, skuše i srdele sa zdravim i ukusnim nadjevom od špinata.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenim srdelama izvadimo središnju kost, a rep ostavimo, blitvu očistimo, operemo i ocijedimo i umutimo jaja.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo blitvu i pirjamo ju dok ne omekša.
  3. Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i ostavimo da se blitva malo ohladi.
  4. Zatim ju premjestimo na radnu ploču, dodamo listove bosiljka i sastojke nasjeckamo.
  5. Nasjeckanu blitvu i bosiljak premjestimo u zdjelu, dodamo umućena jaja, naribani sir parmezan, pinjole, krušne mrvice, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
  6. Polovicu srdela, okrenutih kožom prema dolje, stavimo na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i nadjenemo smjesom od blitve.
  7. Potom nadjevene srdele prekrijemo preostalim srdelama, okrenutim kožom prema gore, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: