Srdele u marinadi s pečenom paprikom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele u marinadi s pečenom paprikom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele u marinadi s pečenom paprikom.

Srdele su morske ribe koje pripadaju obitelji haringi. Mogu narasti od 13-16 cm, a i ne moraju, ali mogu se i marinirati. Ako vas zanima kako, pogledajte video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak narežemo na listiće, papriku na trakice, a luk na kolutove.
  2. Srdele osušimo kuhinjskim papirom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu, na vruće ulje. Nakon 2 minute ih okrenemo i pržimo još toliko.
  3. Zatim srdele premjestimo u posudu za posluživanje i posolimo ih, a u tavu na masnoću od prženja dodamo kolutove luka, grančicu ružmarina i lovorov list te pržimo dok luk ne počne mekšati.
  4. Potom dodamo papar u zrnu, listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo vinski ocat i pričekamo da tekućina napola ispari.
  5. Nakon 2-3 minute dodamo narezanu pečenu papriku, tavu maknemo s vatre, posolimo i izmiješamo sastojke.
  6. Limun narežemo na tanke kolutove i složimo ih preko srdela, prženi luk i papriku rasporedimo preko njih, prelijemo umakom od prženja, posudu stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: