Steak na način “teriyaki”

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Steak na način "teriyaki"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti steak na način "teriyaki".

Naziv "teriyaki" dolazi iz japanskog jezika, a u slobodnom prijevodu znači "sjajno prženo" - namirnice pržene u takvom umaku dobivaju karakterističan sjaj zbog njegove relativno velike koncentracije šećera. Teriyaki umak lako ćete pripremiti po našem receptu, a za bržu pripremu jela, slobodno se poslužite gotovim, kupovnim umakom.

Steak na način "teriyaki" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti steak na način "teriyaki". - goveđi odrezak, umak od soje, mirin, smeđi šećer, ulje, U zdjelu ulijemo sojin umak, mirin, dodamo smeđi šećer i izmiješamo. ; Meso narežemo na trakice, dodamo u marinadu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). ; Marinirano meso ocijedimo i u tavi, na vrućem ulju, ispržimo sa svih strana. ; Gotovo meso izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo marinadu i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gust umak.; Zatim meso vratimo u tavu, promiješamo i poslužimo s kuhanom rižom ili kuhanim povrćem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo sojin umak, mirin, dodamo smeđi šećer i izmiješamo.
  2. Meso narežemo na trakice, dodamo u marinadu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).
  3. Marinirano meso ocijedimo i u tavi, na vrućem ulju, ispržimo sa svih strana.
  4. Gotovo meso izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo marinadu i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gust umak.
  5. Zatim meso vratimo u tavu, promiješamo i poslužimo s kuhanom rižom ili kuhanim povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: