Stifado – gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način.

Stifada na grčkom znači varivo ili gulaš i tradicionalno je grčko jelo, izuzetno aromatično i morate ga probati, a kako se priprema, pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutiku očistimo, režnjeve češnjaka nagnječimo, a mesu odstranimo kožice i žilice i narežemo ga na duguljaste komade.
  2. Zatim meso premjestimo u prikladnu posudu, dodamo cimet, klinčiće, listove lovora, režnjeve češnjaka, posipamo sušenim origanom, prelijemo vinskim octom i vinom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira nekoliko sati.
  3. Marinirano meso, koricu cimeta, listove lovora i češnjak izvadimo iz marinade, a marinadu prelijemo u vrč.
  4. U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ljutiku i pržimo ju na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 4 minute ljutiku izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana 10-ak minuta.
  6. Potom dodamo koncentrat rajčice, lovor, češnjak i cimet, ulijemo pasiranu rajčicu i marinadu, začinimo solju i paprom, vratimo ljutiku, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom.
  7. Nakon 1 h i 40 min, jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, preko njega naribamo sir fetu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: