Štrudla od špinata i poriluka

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Štrudla od špinata i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od špinata i poriluka.

Ova slana savijača iznenadit će vas svojom hrskavošću i punoćom okusa. Slanina daje intenzitet špinatu, svježem siru i poriluku. Još i "šnitica" ili dvije pršuta i eto sjajne večere.

Štrudla od špinata i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od špinata i poriluka. - špinat, poriluk, brašno, jaje, slanina, kravlji sir, ulje, sol i papar, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.; Za to vrijeme u tavici prepržimo slaninu do zlatno žute boje, dodamo narezani poriluk, začinimo solju i paprom, kratko pirjamo pa maknemo sa vatre da se malo ohladi.; Očišćeni špinat blanširamo (na kratko prokuhamo, samo da opusti), procijedimo i ohladimo hladnom vodom da zadrži svoju boju i čvrstoću. ; Svježi sir umutimo sa jajima i pomiješamo sa ohlađenim porilukom. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove). ; Ocijeđene listove špinata posložimo po tijestu (ne do ruba) i po njemu posložimo nadjev od poriluka, sira i jaja. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
  2. Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
  3. Za to vrijeme u tavici prepržimo slaninu do zlatno žute boje, dodamo narezani poriluk, začinimo solju i paprom, kratko pirjamo pa maknemo sa vatre da se malo ohladi.
  4. Očišćeni špinat blanširamo (na kratko prokuhamo, samo da opusti), procijedimo i ohladimo hladnom vodom da zadrži svoju boju i čvrstoću.
  5. Svježi sir umutimo sa jajima i pomiješamo sa ohlađenim porilukom.
  6. Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove).
  7. Ocijeđene listove špinata posložimo po tijestu (ne do ruba) i po njemu posložimo nadjev od poriluka, sira i jaja.
  8. Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: