Štuka s rezancima u umaku od rajčica

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Štuka s rezancima u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti štuku s rezancima u umaku od rajčica.

Štuka naraste do 150 cm, a čeljust joj je opremljena s oko 700 zuba. No ne bojte se jer smo ovu pripitomili i izdresirali da se okupa u finom umaku od rajčice i sama skače u vaša gladna usta.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a ribu očistimo i narežemo na odreske debljine 3-4 centimetra.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, dodamo protisnuti češnjak i pržimo 2-3 minute.
  3. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo 5-6 minuta dok vino napola ne ispari.
  4. Potom dodamo lovorov list, pelat rajčicu i malo ju izgnječimo te kuhamo dalje na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 7-8 minuta dodamo odreske ribe, kuhamo ih 5 minuta, potom ih okrenemo, posolimo i kuhamo još toliko.
  6. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  7. U zasebnoj ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo ocijeđenu tjesteninu, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i maknemo s vatre.
  8. Na tanjure rasporedimo kuhanu ribu s umakom i tjesteninu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: