Šunka u kruhu

  • 120 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Šunka u kruhu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šunku u kruhu.

Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Jednostavno je, a rezultat je fantastičan.

Šunka u kruhu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šunku u kruhu. - šunka (pečena ili kuhana), glatko brašno, šećer (1 žlica šećera), suhi kvasac, maslac, jaje, mlijeko, žumanjak, sol, Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo ju. ; Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne. ; Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana. ; Tijesto dobro pritisnemo uz šunku da se meso ne vidi. ; Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat. ; Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom. ; Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo ju.
  2. Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.
  3. Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana.
  4. Tijesto dobro pritisnemo uz šunku da se meso ne vidi.
  5. Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.
  6. Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom.
  7. Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 148
Rating: 3.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: