Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način

  • 35 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način.

Najfiniji dio svinjetine s umakom od vina, aromatiziran lovorom i kaduljom, je „must have“ jelo za prave sladokusce.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske.
  2. U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira.
  3. Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu.
  4. Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo.
  5. U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
  6. Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne.
  7. Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: