Svinjska rolada sa svježim krastavcem

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjska rolada sa svježim krastavcem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa svježim krastavcem.

Ako ne podnosite „jaču“ hranu, a htjeli bi, onda je ova rolada kao stvorena za vas, jer će svježina svježeg krastavca u njoj sigurno pomoći da uživate u ovom jelu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske istučemo tupom stranom bata za meso, meso kobasica izvadimo iz ovitka i natrgamo, krastavce ogulimo, operemo, odrežemo im krajeve i izdubimo sredinu, a kopar nasjeckamo.
  2. Zatim izdubljene krastavce nadjenemo natrganim mesom kobasica i stavimo ih na stranu.
  3. Odreske rasporedimo po radnoj plohi, začinimo ih solju i paprom te posipamo sjeckanim koprom.
  4. Potom na svaki odrezak stavimo po krišku pancete, na nju položimo nadjeveni krastavac, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
  5. Tako pripremljene rolade posolimo, stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, i pečemo ih sa svih strana.
  6. Nakon 10-ak minuta prelijemo ih vinom i mesnom juhom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
  7. Gotove rolade izvadimo na dasku za rezanje, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da malo zgusne.
  8. Za to vrijeme roladama uklonimo kuhinjske vezice i narežemo ih na kriške.
  9. Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo kriške rolada i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: