Svinjska vratina u mliječnom umaku

  • 210 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjska vratina u mliječnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku vratinu u mliječnom umaku.

Mlijeko je biološka tekućina mliječnih žlijezda sisavaca koja se luči određeno vrijeme nakon poroda, a osnovna mu je namjena prehrana mladunčadi. Eh sad kad to znamo idemo vidjeti kako se mlijeko snašlo u toploj kupci s mesom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku vratinu povežemo kuhinjskom vezicom da se tijekom pečenja ne raspadne i dobro ju posolimo sa svih strana, a češnjak očistimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana, dok ne dobije blagu koricu.
  3. Nakon 6-7 minuta prženja meso premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ga sokovima od prženja, ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, tako da prekrije 2/3 mesa, dodamo cijele režnjeve češnjaka, grančicu ružmarina, listove lovora, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 180 minuta, okrećući meso svakih pola sata i papreći ga.
  4. Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje i odstranimo mu kuhinjsku vezicu, a umak od kuhinja, kroz gusto sito, procijedimo u lonac i pričekamo da zavri.
  5. Zatim žlicu kukuruznog škroba razmutimo u malo vode, umiješamo u umak i ostavimo da kuha 1-2 minute, da se zgusne.
  6. Za to vrijeme meso narežemo na odreske debljine jednog centimetra, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:210minuta

Najnovije zanimljivosti: