Svinjski file u umaku od gljiva

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski file u umaku od gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski file u umaku od gljiva.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  2. Za to vrijeme svježe lisičke očistimo tako da očetkamo s kistom svu zemlju. Veće komade narežemo na manje komadiće. Narezane gljive stavimo u tavu preko omekšanog luka i kratko ih prepržimo zajedno s lukom.
  3. Gljive stavimo s jedne strane tave, a s druge strane tave stavimo odreske svinjskog karea. Odreske pečemo sa svake strane 3 minute.
  4. U tavu posipamo malo muškatnog oraščića te ulijemo povrtnu juhu. Meso malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok tekućina na pola ne ispari, potom u tavu dodamo malo protisnutog češnjaka i vrhnje za kuhanje.
  5. Sastojke zajedno izmiješamo i dodamo svježe sjeckani peršin te pričekamo da se umak zgusne. Na tanjure vadimo odreske i ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 3.58
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: