Svinjski medaljoni na mediteranski način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
Svinjski medaljoni na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone na mediteranski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja.
  2. Odmah zatim na ulje slažemo svinjske medaljone, ali za ovaj recept također možemo upotrijebiti janjetinu, teletinu ili junetinu.
  3. Sada meso lagano posolimo i prepržimo sa svih strana.
  4. Nakon 5-6 minuta kada meso počne poprimati boju, režnjeve češnjaka narežemo na listiće i dodamo u tavu s mesom.
  5. Čim češnjak počne puštati miris, u tavu dodamo jednu grančicu ružmarina, ulijemo suho bijelo vino i dodamo 1 do 2 lista lovora.
  6. Sada sastojke začinimo čilijem s morskom soli, preko svega stavimo svježe sjeckani peršin i pričekamo da vino napola ispari.
  7. Nakon 10 minuta preko mesa stavimo rajčicu pelat, lagano ju rasporedimo po tavi i sve zajedno ostavimo da krčka na laganoj vatri.
  8. Nakon dvadesetak minuta laganog pirjanja ugasimo vatru i sve zajedno rasporedimo na tanjur za posluživanje.
  9. Preko jela prelijemo preostali umak te po želji poslužimo uz krišku kruha prepečenca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: