Svinjski medaljoni s paprikom i patlidžanom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni s paprikom i patlidžanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone s paprikom i patlidžanom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica te narežemo na odreske debljine 3 cm. Patlidžan ogulimo i narežemo na kockice kao i žutu i crvenu papriku.
  2. U ugrijanu tavu dodamo patlidžan narezan na kockice i pržimo sa svih strana 3-4 minute. Potom dodamo narezanu crvenu i žutu papriku. Sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina.
  3. Svinjske medaljone stavimo na vruću grill tavu i prepržimo na malo ulja 3-4 minute sa svih strana.
  4. U visoku zdjelu dodamo rastopljeni maslac, krušne mrvice, naribani sir parmezan, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo preko medaljona i tavu s medaljonima stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 5 minuta.
  5. U tavu s patlidžanima i paprikama dodamo mini rajčice, sve začinimo s malo soli. Potom u tavu ulijemo pasiranu rajčicu, izmiješamo sastojke i dalje prijamo na laganoj vatri.
  6. Kad se rajčica reducirala u tavu ulijemo malo vrhnja za kuhanje i pustimo nekoliko munuta dok se umak ne zgusne.
  7. Jelo poslužimo na tanjure, slažemo komade svinjetine na umak od povrća i rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: