Svinjski medaljoni u umaku od gljiva i šparoga

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva i šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone u umaku od gljiva i šparoga.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te narežemo na odreske. Šparoge očistimo, uklonimo donji tvrdi dio, odrežemo glave, a srednji dio prepolovimo i narežemo na prutiće. Šampinjone očetkamo od zemlje i narežemo na četvrtine.
  2. U visoku tavu ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo dok ne počne mekšati.
  3. Na grill tavu ulijemo malo ulja i na njemu s obje strane prepržimo narezane medaljone svinjske pisanice. Kad je luk malo omekšao, na njega dodamo narezane šampinjone, šparoge, po potrebi ulijemo još malo ulja, a povrće povremeno miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
  5. Kad šampinjoni i šparoge omekšaju dodamo glave šparoga, ulijemo suho bijelo vino i pustimo da ispari. Kad je vino isparilo u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo sastojke i pričekamo da umak zakuha.
  6. Teleće medaljone slažemo na tanjure, preko njih prelijemo umak od šampinjona i zelenih šparoga. Kao prilog serviramo kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: