Svinjski odresci s tikvicama i šampinjonima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski odresci s tikvicama i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske s tikvicama i šampinjonima.

Kako spojiti zimu, ljeto, proljeće i jesen? Kako im dodati i malo sela i šume i vrta? Kako od svega toga napraviti ukusan ručak? Odgovor na sva ta i još mnoga pitanja krije se u našem današnjem receptu koji je kao stvoren za jesenske dane.

Svinjski odresci s tikvicama i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske s tikvicama i šampinjonima. - svinjetina ((odrezaka)), tikvice, šampinjoni, slanina, bijelo vino, povrtni temeljac (iz kocke), glatko brašno, mileram, senf, češnjak, lovorov list, mineralna voda, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar (bijeli), U prikladnu posudu za marinadu položimo odreske, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, dodamo lovorov list, sve zajedno prelijemo gaziranom vodom, malo izmiješamo, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati. Meso potom izvadimo iz marinade i ocijedimo ga. ; U tavi ugrijemo žlicu maslinovog ulja, te na njemu pržimo odreske sa svake strane po 2-3 minute. ; Zatim dodamo lovorov list iz marinade, slaninu narezanu na trakice, očišćenu tikvicu narezanu na kockice, šampinjone narezane na četvrtine i češnjak narezan na listiće. ; Sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s još malo ulja, poklopimo i kada povrće pusti vodu pirjamo na laganoj vatri po prilici 2-3 minute. Zatim ulijemo bijelo vino, te pirjamo dalje da alkohol ispari. ; U zdjelu ulijemo povrtnu juhu, dodamo mileram i brašno, te sve zajedno izmiješamo. ; Dobivenu smjesu ulijemo u tavu s mesom i dalje kuhamo dok umak malo ne zgusne.; Nakon po prilici 2-3 minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U prikladnu posudu za marinadu položimo odreske, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, dodamo lovorov list, sve zajedno prelijemo gaziranom vodom, malo izmiješamo, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati. Meso potom izvadimo iz marinade i ocijedimo ga.
  2. U tavi ugrijemo žlicu maslinovog ulja, te na njemu pržimo odreske sa svake strane po 2-3 minute.
  3. Zatim dodamo lovorov list iz marinade, slaninu narezanu na trakice, očišćenu tikvicu narezanu na kockice, šampinjone narezane na četvrtine i češnjak narezan na listiće.
  4. Sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s još malo ulja, poklopimo i kada povrće pusti vodu pirjamo na laganoj vatri po prilici 2-3 minute. Zatim ulijemo bijelo vino, te pirjamo dalje da alkohol ispari.
  5. U zdjelu ulijemo povrtnu juhu, dodamo mileram i brašno, te sve zajedno izmiješamo.
  6. Dobivenu smjesu ulijemo u tavu s mesom i dalje kuhamo dok umak malo ne zgusne.
  7. Nakon po prilici 2-3 minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: