Svinjski odresci sa šljivama i vrganjima

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski odresci sa šljivama i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske sa šljivama i vrganjima.

Suhe šljive predstavljaju bogat izvor antioksidansa. Pune su vitamina A, željeza i kalija. Sada kod ste to saznali nabavite preostale sastojke i pripremite ovo jelo iznimnog okusa. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso odkoštimo, očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na odreske, vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca, listiće kadulje, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute dodamo odreske mesa i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute.
  4. Zatim dodamo suhe šljive, posolimo, ulijemo crno vino i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  5. Potom u zdjelici pomiješamo brašno i cca. 100 ml vode i dobivenu mješavinu ulijemo u tavu, začinimo paprom, promiješamo i kuhamo dalje.
  6. Za to vrijeme u zasebnu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo vrganje, začinimo ih solju i paprom te kratko pržimo.
  7. Nakon dvije minute obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo vrganje, preko njih odreske s umakom i šljivama te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: