Svježa jadranska lignja na žaru

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Svježa jadranska lignja na žaru
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježu jadransku lignju na žaru.

Probali ste pržene lignje, i punjene, i brujet od liganja. Vrijeme je da probate lignje na žaru. Znalci jedu lignje baš na ovaj način, jer od svih načina priprave, baš ovako će najviše sačuvati svoje prirodne okuse i mirise.

Svježa jadranska lignja na žaru - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježu jadransku lignju na žaru. - lignje (svježe, jadranske), maslinovo ulje, sol i papar, Svježu lignju za pečenje na žaru ne čistimo. Dobro ju posolimo iznutra i izvana i nauljimo maslinovim uljem. ; Duže krakove uguramo u lignju da ne propadaju kroz rešetku pa cijele stavimo na žar. ; Dok se peku malo ih pritisnemo da iz njih izađe voda. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem da izvana ne presuše. ; Ovisno o veličini, lignje pečemo oko 15 do 20 min. Gotove su kada se tzv. "brod" (prozirni dio) može lako izvući iz lignje. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježu lignju za pečenje na žaru ne čistimo. Dobro ju posolimo iznutra i izvana i nauljimo maslinovim uljem.
  2. Duže krakove uguramo u lignju da ne propadaju kroz rešetku pa cijele stavimo na žar.
  3. Dok se peku malo ih pritisnemo da iz njih izađe voda. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem da izvana ne presuše.
  4. Ovisno o veličini, lignje pečemo oko 15 do 20 min. Gotove su kada se tzv. "brod" (prozirni dio) može lako izvući iz lignje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: