Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima

  • 15 min
  • 4-6 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe vrganje sa svježim širokim rezancima.

Vrganj je gljiva koja raste u europskim šumama u kasnom ljetu i jeseni, i ne postoji opasnost od zamjene s otrovnim gljivama. Svježe vrganje je najbolje što kraće termički obrađivati, što manje začinjavati i miješati s drugim sastojcima i namirnicama, kako bi zadržali što više izvornog okusa i mirisa, kao što je slučaj s ovim jelom. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vrganje očetkamo od zemlje, očistimo i narežemo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane vrganje, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
  5. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s vrganjima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo ljutom papričicom, sjeckanim peršinom, solju i paprom, izmiješamo sastojke i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: