Tagliatelle s gljivama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tagliatelle s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama.

Dobrih recepata za tjesteninu nikad dosta! U ovim zimskim danima uvijek se možete osloniti na malo gljiva i pancete – to će ugrijati i dušu i srce! Za dašak egzotike tu je i malo kurkume koja će svemu dati novi „touch“!

Tagliatelle s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama. - tjestenina (tagliatelle), slanina (dimljene), maslac, vrganji (sušenih, u prahu), bijelo vino, šampinjoni, kurkuma, vrhnje za kuhanje, sol, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute. ; Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne. ; U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute.
  3. Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira.
  4. Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  5. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne.
  6. U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: