Tagliatelle s jesenskim umakom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tagliatelle s jesenskim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s jesenskim umakom.

Ljeto je već davno iza nas, a s njim su otišle i sve one zamamne jednostavne tjestenine. Ili možda ipak nisu? Bacite Vaše cijenjeno oko na ovaj recept i uvjerite se i sami u to kako i jesen sa sobom nosi jednostavnost koju uvijek treba znati cijeniti.

Tagliatelle s jesenskim umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s jesenskim umakom. - tjestenina (tagliatella), šampinjoni, kesten (pečenih i očišćenih), češnjak, majčina dušica, parmezan (naribanog), povrtna juha iz kocke ((temeljac)), škrobno brašno, peršin (sjeckanog), limun, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo češnjak narezan na listiće, nekoliko listića majčine dušice i čim češnjak zamiriše dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone, te sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok tekućina što ih šampinjoni ispuste ne ispari. ; Zatim naribamo malo limunove korice, začinimo solju i paprom, dodamo pečene i očišćene kestene, promiješamo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da pokrije sastojke i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja u zdjelici izmiješamo ½ žlice škrobnog brašna sa 100 ml maslinovog ulja i dobivenom mješavinom zgusnemo umak. ; Na kraju kuhanja u umak umiješamo naribani sir parmezan i malo svježe sjeckanog peršina. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, stavimo na tanjure, prelijemo je pripremljenim jesenskim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo češnjak narezan na listiće, nekoliko listića majčine dušice i čim češnjak zamiriše dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone, te sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok tekućina što ih šampinjoni ispuste ne ispari.
  3. Zatim naribamo malo limunove korice, začinimo solju i paprom, dodamo pečene i očišćene kestene, promiješamo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da pokrije sastojke i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  4. Pred kraj kuhanja u zdjelici izmiješamo ½ žlice škrobnog brašna sa 100 ml maslinovog ulja i dobivenom mješavinom zgusnemo umak.
  5. Na kraju kuhanja u umak umiješamo naribani sir parmezan i malo svježe sjeckanog peršina.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, stavimo na tanjure, prelijemo je pripremljenim jesenskim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: