Tagliatelle s mahunama

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tagliatelle s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s mahunama.

Povrće poput mahuna, koje ima tako dugu sezonu, jednostavno mora sebi pronaći milijun primjena. Osim kuhanih i zapečenih mahuna, jedna od najukusnijih varijanti je tjestenina s mahunama. Dodati ćemo u nju i malo limunove korice, posuti je parmezanom i baciti se na uživanje!

Tagliatelle s mahunama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s mahunama. - tjestenina (rezanaca), mahune (mladih), svježa crvena paprika, limun (naribane korice), peršin (sjeckani), parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mahune očistimo, operemo, prerežemo po dužini i prepolovimo. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljene mahune i svježu papriku, te pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu naribamo malo limunove korice, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo vode da pokrije dno, te na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute. ; Potom ocijedimo kuhanu tijesteninu i dodamo u tavu, sve zajedno posipamo naribanim parmezanom, izmiješamo i poslužimo na tanjure.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mahune očistimo, operemo, prerežemo po dužini i prepolovimo. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice.
  2. U lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju.
  3. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljene mahune i svježu papriku, te pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  4. Zatim u tavu naribamo malo limunove korice, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo vode da pokrije dno, te na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.
  5. Potom ocijedimo kuhanu tijesteninu i dodamo u tavu, sve zajedno posipamo naribanim parmezanom, izmiješamo i poslužimo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.43
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: