Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s umakom od vrganja i pancete.

Ne postoji opasnost od zamjene vrganja s otrovnim gljivama, ali postoje mnoge varijacije ove vrste, usljed čega može doći do zabune. Stoga da do zabune ne dođe vrganje kupite kod poznatog prodavača, a pripremu pogledajte ovdje.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vrganje očistimo od zemlje, očetkamo ih i narežemo na ploške debljine 5 milimetara, pancetu nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo sjeckanu pancetu i narezane vrganje te ih pržimo na laganoj vatri.
  5. Nakon 1-2 minute dodamo listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta.
  6. Potom vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još 2-3 minute.
  7. Tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, promiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: