Tajine od janjetine

  • 100 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tajine od janjetine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajine od janjetine.

Ako volite slatko-slane kombinacije, onda bi vam se ovo jelo moglo jako svidjeti. Crni čaj izvući će sokove datulja i šljiva, te zasladiti slasnu janjetinu; tu su i mnogobrojni drugi začini koji će svojim ukusima prošarati ovo jelo. Dodajte svemu i malu hrpicu ukusnog kus-kusa i orijentalni ugođaj bit će potpun!

Tajine od janjetine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajine od janjetine. - suhe šljive, datulje (sušenih), luk, janjetina (od plećke ili buta), češnjak, cimet, đumbir, korijander, šafran, bademi (listića), med, čaj (crnog), maslinovo ulje, prilog (kus-kus), Suhe šljive i datulje preko noći potopimo u toplom crnom čaju. ; Na ulju popržimo sjeckan luk. Poprženi luk zatim izvadimo iz ulja pa dodamo meso izrezano na komade. Kad meso porumeni po površini prebacimo ga u vatrostalnu posudu za peći u pećnici.; Po mesu posložimo preprženi luk, posolimo, popaprimo, dodamo protisnuti češnjak, cimet, đumbir, šafran i korijander. Sve zajedno podlijemo čajem u kojem su se namakale šljive, dobro poklopimo (poklopcem ili alu folijom) i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 1 sat. ; Zatim dodamo ocijeđene šljive i datulje i pečemo pokriveno još 20 minuta. Na maslacu malo prepržimo bademe, maknemo sa vatre, dodamo med, prelijemo meso i sve zajedno pečemo bez poklopca još oko 5 minuta te poslužimo sa kus kusom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Suhe šljive i datulje preko noći potopimo u toplom crnom čaju.
  2. Na ulju popržimo sjeckan luk. Poprženi luk zatim izvadimo iz ulja pa dodamo meso izrezano na komade. Kad meso porumeni po površini prebacimo ga u vatrostalnu posudu za peći u pećnici.
  3. Po mesu posložimo preprženi luk, posolimo, popaprimo, dodamo protisnuti češnjak, cimet, đumbir, šafran i korijander. Sve zajedno podlijemo čajem u kojem su se namakale šljive, dobro poklopimo (poklopcem ili alu folijom) i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 1 sat.
  4. Zatim dodamo ocijeđene šljive i datulje i pečemo pokriveno još 20 minuta. Na maslacu malo prepržimo bademe, maknemo sa vatre, dodamo med, prelijemo meso i sve zajedno pečemo bez poklopca još oko 5 minuta te poslužimo sa kus kusom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: