Talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama

  • 140 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Jelo sadrži meso

Za pripremu ovog talijanskog klasika potrebni su pravi sastojci i malo strpljenja koje će se sigurno isplatiti!

spageti-s-mesnim-okruglicama
Talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti talijanski umak za špagete s mesnim okruglicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu govedinu, krušne mrvice, peršin, parmezan, četvrtinu žličice crnog papra, češnjak u prahu i razmućeno jaje.
  2. Dobro promiješajte i napravite 12 kuglica. Prekrijte i držite u hladnjaku dok vam ne budu potrebne.
  3. U velikoj tavi na srednje jakom plamenu pržite luk i češnjak u maslinovom ulju sve dok luk ne postane proziran. Umiješajte rajčice, sol, šećer i lovorov list.
  4. Prekrijte, smanjite jačinu plamena i pustite da krčka 90 minuta.
  5. Dodajte koncentrat rajčice, bosiljak, pola žličice papra i mesne okruglice, i ostavite da krčka još pola sata. Poslužite s tjesteninom.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: