Tatarski biftek s bijelim tartufom

  • 50 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tatarski biftek s bijelim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tatarski biftek s bijelim tartufom.

Tatarski biftek je zaista svjetski poznato jelo duge povijesti. Navodno su Tatari, jašući u nova osvajanja, sirovo meso stavljali ispod sedla kako bi omekšalo. Sumnjamo da su koristili sve začine koje mi danas upotrebljavamo za pripremu ovog jela, a vjerujem i da mnogi od Vas nisu kušali tatarski biftek na naš način, odnosno, s dodatkom bijelog tartufa.

Tatarski biftek s bijelim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tatarski biftek s bijelim tartufom. - juneća pisanica, žumanjak, senf, luk, kapare, kečap, peršin (sjeckani), mljevena crvena paprika, tartufi (bijeli), konjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, tabasco (umak), worchester umak, maslac, tost, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i kožica, te sitno nasjeckamo. ; U zdjelu sa žumanjcima dodamo senf, te uz stalno mješenje pjenjačom postupno ulijemo maslinovo ulje. Kada smo dobili majonezu, dodamo sjeckano meso i izmiješamo. ; Zatim dodamo sjeckani luk, kečap, sjeckane kapare, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, tabasco umak, worcestershire umak, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo pastu od tartufa, ulijemo konjak i još jednom dobro izmiješamo. ; Tatarski biftek premjestimo na tanjur, te poslužimo s maslacem i prženim tostom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Juneću pisanicu očistimo od žilica i kožica, te sitno nasjeckamo.
  2. U zdjelu sa žumanjcima dodamo senf, te uz stalno mješenje pjenjačom postupno ulijemo maslinovo ulje. Kada smo dobili majonezu, dodamo sjeckano meso i izmiješamo.
  3. Zatim dodamo sjeckani luk, kečap, sjeckane kapare, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, tabasco umak, worcestershire umak, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
  4. Potom dodamo pastu od tartufa, ulijemo konjak i još jednom dobro izmiješamo.
  5. Tatarski biftek premjestimo na tanjur, te poslužimo s maslacem i prženim tostom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: