Teleća jetrica s njokima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleća jetrica s njokima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleća jetrica s njokima.

Pržena teleća jetrica u umaku od luka i jabuka jest jelo koje pršti od raznih okusa. Još njoki kao prilog, i veselju nema kraja.

Teleća jetrica s njokima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleća jetrica s njokima. - teleća jetrica, njoki, luk, mesni temeljac, jabuke, maslac, koncentrat rajčice, crno vino ((suhog)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće. ; U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša. ; Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure. ; Pored njoka stavimo pržena jetrica s umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće.
  2. U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša.
  3. Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana.
  5. Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari.
  6. Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta.
  7. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  8. Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure.
  9. Pored njoka stavimo pržena jetrica s umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: