Teleća koljenica kao ispod peke

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleća koljenica kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke.

Krumpir je jednogodišnja zeljasta biljka i jedna je od najraširenijih namirnica na svijetu i odličan je prilog mnogim jelima, poput ovog krasnog recepta s telećom koljenicom. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Papriku očistimo i narežemo na komade, luk i mrkvu prepolovimo, krumpire ogulimo i narežemo na polovine ili četvrtine, ovisno o veličini, a teleću koljenicu očistimo od žilica i čvrste opne te ju dobro posolimo.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo koljenicu i zapečemo ju sa svih strana.
  3. Za to vrijeme u zdjeli pomiješamo narezano povrće, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju, promiješamo i rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude.
  4. Nakon 5-6 minuta pečenja, koljenicu prelijemo bijelim vinom i maknemo s vatre.
  5. Zapečenu koljenicu premjestimo na povrće u vatrostalnoj posudi, prelijemo vinom i sokovima od pečenja, dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, jedan sat i 45 minuta.
  6. Meso koljenice narežemo na prikladne komade, rasporedimo ih na tanjure s povrćem, prelijemo sokom od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: