Teleće pečenje s limunom i češnjakom

  • 160 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleće pečenje s limunom i češnjakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće pečenje s limunom i češnjakom.

Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvježavajućom aromom limuna i češnjaka. Svakako probati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica, režnjeve češnjaka očistimo, a limun narežemo na kriške.
  2. Unutarnju stranu mesa začinimo solju i paprom, posipamo listićima kadulje, savijemo ga i omotamo kuhinjskom vezicom. Zatim između vezica i mesa umetnemo kriške limuna.
  3. U ugrijanu tavu ulijemo 150 ml maslinovog ulja, dodamo režnjeve češnjaka i pržimo ih minutu, dvije.
  4. Za to vrijeme pripremljeno meso posolimo izvana, premjestimo ga u vatrostalnu posudu i posipamo paprom u zrnu.
  5. Potom meso prelijemo vrućim uljem s prženim češnjakom, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, a tijekom pečenja meso povremeno okrećemo i podlijevamo sokom od pečenja.
  6. Nakon 90 minuta pečenja, s mesa maknemo poklopac i nastavimo ga peći u pećnici, zagrijanoj na 200°C, 45 minuta.
  7. Meso izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, premjestimo na dasku za rezanje, nerežemo ga na kriške i poslužimo s umakom od pečenja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: