Teleći odresci iz pećnice s vrganjima i kestenima

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći odresci iz pećnice s vrganjima i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske iz pećnice s vrganjima i kestenima.

Teleći odresci u umaku od crnog vina, vrganja i kestena, pa još zapečeni u pećnici je jelo koje će vas sigurno osvojiti svojim izgledom, mirisom ali i okusom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega vrganje očistimo i narežemo na ploške.
  2. Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu.
  3. Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
  4. Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudice.
  5. Dobivenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri.
  6. Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: