Teleći odresci s rajčicama i parmezanom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći odresci s rajčicama i parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske s rajčicama i parmezanom.

Teleći odresci su lagani, a ako im dodamo lagani umak od svježih rajčica i luka, te lagano posipamo listićima parmezana, što ćemo dobiti? Pa lagani obrok u kojemu ćete sigurno uživati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Teleće odreske očistimo od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, rajčici izvadimo mekani dio s košticama i meso narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo.
  3. Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
  4. Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, narezanu rajčicu, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  5. Kad luk malo omekša umiješamo sjeckani prešin, preko povrća rasporedimo teleće odreske, ulijemo bijelo vino, dodamo listiće bosiljka i sve zajedno pirjamo dalje, na laganoj vatri 3-4 minute.
  6. Na tanjure stavimo odreske i umak, preko svega naribamo listiće parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: