Teleći odresci u umaku od sardina

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći odresci u umaku od sardina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od sardina.

Spojiti ribu i govedinu nije lak zadatak. Ako želite saznati kako je to nama pošlo za rukom, kliknite na ikonu „play“ i pogledajte.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Teleći but narežemo na odreske, očistimo ih od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, a limunov sok iscijedimo.
  2. U zdjelicu od miksera stavimo sardine, dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo.
  4. Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
  5. Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo smjesu od sardina, promiješamo i pričekamo da kratko zavri.
  6. Na tanjure rasporedimo teleće odreske, preko njih prelijemo umak od sardina, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: