Teleći ražnjići sa špinatom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći ražnjići sa špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće ražnjiće sa špinatom.

Evo još jednog dokaza da se na ražnjiće ne mora nabadati samo meso! U ovom slučaju špinat ćete sakriti u mekani ovoj od telećih odrezaka, a kao šećer na kraju svoj ćete uradak preliti ukusnim umakom na bazi limuna koji će ražnjiće pretvoriti u nešto nesvakidašnje...

Teleći ražnjići sa špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće ražnjiće sa špinatom. - teleći odrezak, špinat, mileram, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), limun, luk, češnjak, masline (zelenih), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega očistimo, operemo i ocijedimo špinat. ; U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo povrtni temeljac i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Teleće odreske osušimo kuhinjskom krpom, ravnomjerno istučemo batom za meso, začinimo solju i paprom, te pokapamo sokom limuna. ; U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđene listove špinata, malo popaprimo i na laganoj vatri pirjamo dok špinat ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo pripremljene teleće odreske, te svaki do polovice nadjenemo pirjanim špinatom. ; Odreske savijemo u rolade, narežemo ih na valjke dužine pet centimetra i naizmjence s maslinama, nabadamo na dva paralelna ražnjića. ; Pripremljene ražnjiće stavljamo peći u tavu, s obje strane, po prilici 10-ak minuta. ; Pečene ražnjiće izvadimo kratko na stranu, u tavu ulijemo mješavinu povrtnog temeljca i milerama, po želji začinimo solju i paprom, vratimo ražnjiće i kada zavrije na laganoj vatri sve zajedno kuhamo još dvije do tri minute, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega očistimo, operemo i ocijedimo špinat.
  2. U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo povrtni temeljac i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Teleće odreske osušimo kuhinjskom krpom, ravnomjerno istučemo batom za meso, začinimo solju i paprom, te pokapamo sokom limuna.
  4. U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
  5. Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđene listove špinata, malo popaprimo i na laganoj vatri pirjamo dok špinat ne omekša.
  6. Na radnu površinu stavimo pripremljene teleće odreske, te svaki do polovice nadjenemo pirjanim špinatom.
  7. Odreske savijemo u rolade, narežemo ih na valjke dužine pet centimetra i naizmjence s maslinama, nabadamo na dva paralelna ražnjića.
  8. Pripremljene ražnjiće stavljamo peći u tavu, s obje strane, po prilici 10-ak minuta.
  9. Pečene ražnjiće izvadimo kratko na stranu, u tavu ulijemo mješavinu povrtnog temeljca i milerama, po želji začinimo solju i paprom, vratimo ražnjiće i kada zavrije na laganoj vatri sve zajedno kuhamo još dvije do tri minute, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: