Teletina s bamijom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teletina s bamijom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s bamijom.

Malo ljudi je čulo za bamiju. To je biljka iz porodice hibiskusa i porijeklom je iz tropske Afrike, a za nju kažu čak i da ima svojstva afrodizijaka. Ima vrlo zanimljivi okus, pa ju probajte skuhati jednom kada ju uspijete pronaći na tržnici; predlažemo ovaj recept, u kojem će bamija oplemeniti jedan uobičajeni gulaš od teletine.

Teletina s bamijom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s bamijom. - teletina, bamija (suhe), bamija (mljevene suhe), luk, mrkva, peršin, celer (list), koncentrat rajčice, sok od limuna, sol i papar, Vijenac bamije (bamiju najčešće možemo kupiti navezenu na konac koji izgleda kao lančić) operemo i stavimo kuhati u hladnu vodu. ; Tek što voda prokuha vijenac izvadimo, vodu bacimo (na taj način ispiremo višak sluzi iz bamije), bamiju stavimo kuhati u čistu vodu kojoj smo dodali malo limunova soka. Kada bamija nabubri izvadimo je iz vode i skinemo s konca. ; Sitno nasjeckanu glavicu luka pržimo na zagrijanom ulju. Nakon kraćeg prženja dodamo mrkvu narezanu na kolutiće pa teletinu narezanu na komadiće. Sve zajedno lagano pirjamo uz postupno dolijevanje vode. ; Potkraj pirjanja dodamo koncentrat rajčice, nasjeckan peršinov list, celerov list, prokuhanu bamiju te sol i papar po želji. Za pikantniji okus jelo začinimo dodatkom limunovog soka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Vijenac bamije (bamiju najčešće možemo kupiti navezenu na konac koji izgleda kao lančić) operemo i stavimo kuhati u hladnu vodu.
  2. Tek što voda prokuha vijenac izvadimo, vodu bacimo (na taj način ispiremo višak sluzi iz bamije), bamiju stavimo kuhati u čistu vodu kojoj smo dodali malo limunova soka. Kada bamija nabubri izvadimo je iz vode i skinemo s konca.
  3. Sitno nasjeckanu glavicu luka pržimo na zagrijanom ulju. Nakon kraćeg prženja dodamo mrkvu narezanu na kolutiće pa teletinu narezanu na komadiće. Sve zajedno lagano pirjamo uz postupno dolijevanje vode.
  4. Potkraj pirjanja dodamo koncentrat rajčice, nasjeckan peršinov list, celerov list, prokuhanu bamiju te sol i papar po želji. Za pikantniji okus jelo začinimo dodatkom limunovog soka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 34
Rating: 4.41
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: