Teletina s rajčicama

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teletina s rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s rajčicama.

Najfinije goveđe meso je teletina, a ako joj dodamo slaninu, rajčice, luk, mrkvu, celerovu stabljiku i sve zajedno skuhamo uz dodatak bijelog vina, rezultat sigurno ne može biti loš. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak protisnemo, luk, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, slaninu na prutiće, teletinu odkoštimo i narežemo na komade veličine zalogaja, a rajčici izvadimo mekani dio s košticama i meso narežemo na kockice.
  2. U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, mrkvu, stabljiku celera, češnjak, slaninu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo narezano meso, začinimo solju, promiješamo sastojke i sve zajedno pržimo dalje, stalno miješajući.
  4. Nakon 10-ak minuta prženja ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
  5. Potom dodamo narezanu rajčicu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 60-ak minuta kuhanja lonac maknemo s vatre, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: