Tempeh s porilukom i slanutkom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tempeh s porilukom i slanutkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tempeh s porilukom i slanutkom.

Tempeh je zajednički naziv za različitu biljnu hranu fermentiranu pomoću određene plijesni, a u ovom slučaju radi se o tempehu od soje koji je bogat proteinima, bijele boje, čvrsto-elastične teksture i u mnogo recepata može zamijeniti meso. Kako je to nama uspjelo, pogledajte sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tempeh narežemo na manje komade, premjestimo ih u prikladnu posudu, prelijemo tamari umakom i ostavimo da se marinira 60 minuta.
  2. Za to vrijeme poriluk narežemo na kose kolutove, limunskoj travi odrežemo zeleni i donji tvrdi dio, sa srednjeg preostalog dijela skinemo vanjske tvrde slojeve i srednji mekani dio nasjeckamo, a režnjeve češnjaka očistimo i sitno narežemo.
  3. U tavu ili wok, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove poriluka, sjeckani češnjak i limunovu travu, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme tempeh izvadimo iz marinade i ocijedimo ga.
  4. Nakon 1-2 minute dodamo ocijeđeni slanutak, tempeh i pirjamo dvije minute, nježno miješajući sastojke.
  5. Zatim ulijemo prošek, začinimo solju, promiješamo i pirjamo dalje. Za to vrijeme u prikladnu posudu ulijemo juhu, dodamo kukuruzni škrob i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenu smjesu prelijemo preko tempeha i povrća te pričekamo da se umak počne zgušnjavati.
  7. Nakon 4-5 minuta ugasimo vatru, ulijemo jogurt, nježno promiješamo, jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo ga.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: