Tenfana piletina s rezancima

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tenfana piletina s rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tenfanu piletinu s rezancima.

Piletina postaje sve češći gost na našim stolovima – pržena, pečena, panirana, s raznim dodacima, pikantna, azijska.... a zašto ne i na međimurski način? U Međimurju pod „tenfanom piletinom“ podrazumijevaju ukusno jelo s piletinom, goveđim temeljcem, malo vrhnja i još pokojim sastojkom... a sve zajedno je za prste polizati! (ipak nemojte ovo shvatiti doslovno, čistunci s bontonom u ruci bi Vas mogli poprijeko gledati...)

Tenfana piletina s rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tenfanu piletinu s rezancima. - piletina, luk, mrkva, korijen celera, slatka mljevena paprika, pileća kocka ((temeljac)), kiselo vrhnje, škrobno brašno, tjestenina ((širokih rezanaca)), ulje, sol i papar, Komade pilećeg mesa s kostima operemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; U loncu ugrijemo 50 ml ulja, dodamo komade pilećeg mesa, te ga sa svih strana kratko prepečemo (dvije do tri minute). ; Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu i korijen celera, te pirjamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Potom umiješamo mljevenu slatku crvenu papriku, vratimo meso, ulijemo kokošji temeljac i na laganoj vatri kuhamo, uz dolijevanje vode po potrebi, 30-ak minuta. ; U zasebnom loncu, u dosta posoljene vode skuhamo tjesteninu po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu izvadimo na tanjure i preko nje posložimo komade pilećeg mesa.; U zdjelici izmiješamo kiselo vrhnje i škrobno brašno, te dobivenu smjesu umiješamo u umak od kuhanja, začinimo solju i paprom, a kada zavrije prelijemo preko mesa i tjestenine i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Komade pilećeg mesa s kostima operemo i osušimo kuhinjskom krpom.
  2. U loncu ugrijemo 50 ml ulja, dodamo komade pilećeg mesa, te ga sa svih strana kratko prepečemo (dvije do tri minute).
  3. Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu i korijen celera, te pirjamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  4. Potom umiješamo mljevenu slatku crvenu papriku, vratimo meso, ulijemo kokošji temeljac i na laganoj vatri kuhamo, uz dolijevanje vode po potrebi, 30-ak minuta.
  5. U zasebnom loncu, u dosta posoljene vode skuhamo tjesteninu po uputama na pakiranju.
  6. Kuhanu tjesteninu izvadimo na tanjure i preko nje posložimo komade pilećeg mesa.
  7. U zdjelici izmiješamo kiselo vrhnje i škrobno brašno, te dobivenu smjesu umiješamo u umak od kuhanja, začinimo solju i paprom, a kada zavrije prelijemo preko mesa i tjestenine i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: