Terina od kestena i gljiva, s porilukom i pečenim paprikama

  • 180 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Terina od kestena i gljiva, s porilukom i pečenim paprikama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti terinu od kestena i gljiva, s porilukom i pečenim paprikama.

Terina može biti mesna ili riblja štruca koja se priprema od sitno rezanog ili mljevenog mesa te začina, a slaže se u vatrostalnu posudu, peče pokrivena u pećnici, zatim hladi u hladnjaku, izvadi i reže na kriške. Mi smo ovaj put pripremili malo drugačiju terinu i baš nam je dobro ispala.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gljive narežemo, poriluk, slaninu, češnjak i luk nasjeckamo, a jaja umutimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo narezane gljive i kestene, posolimo, promiješamo te pirjamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u zasebnu ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckanu slaninu i poriluk, posolimo, promiješamo te i njih pirjamo na laganoj vatri. Nakon 15-ak minuta pirjanja obje tave maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci malo ohlade.
  4. Potom u posudu sjekača stavimo dvopek, dodamo pirjane gljive i kestene, sjeckani peršin, umućena jaja i izradimo jednoličnu smjesu.
  5. Vatrostalnu posudu za terine premažemo maslacom, a na dno stavimo odgovarajući komad papira za pečenje. Po dnu rasporedimo dio dobivene smjese, preko smjese stavimo pirjani poriluk i slaninu, zatim očišćene pečene paprike i ponovimo postupak.
  6. Završimo sa smjesom kestena i gljiva, prekrijemo aluminijskom folijom, premjestimo u veću vatrostalnu posudu s vodom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 120 minuta.
  7. Pečenu terinu izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu, a potom ju stavimo u hladnjak, da odstoji preko noći kako bi se dobro stvrdnula.
  8. Potom terinu iskrenemo na dasku za rezanje, skinemo papir za pečenje, narežemo ju kriške debljine jednog centimetra i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: