Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem.

Jednostavno, ukusno i brzo jelo u kojem do izražaja dolazi fini okus tikvica. Mljac!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, a češnjak očistimo i narežemo na listiće.
  2. U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice i češnjak, sušeni origano i povremeno miješajući, povrće pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir i sjeckani peršin te dobro izmiješamo sastojke.
  4. Nakon 10-ak minuta prženja povrće premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sira, vrhnja i peršina te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: