Tiramisu s jabukama

  • 60 min
  • 10 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tiramisu s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jabukama.

Jabuke, cimet i mascarpone najbolje ćete iskoristiti odlučite li ih upotijebiti u ovom slasnom tiramisuom s jabukama! Bacite oko na našu interpretaciju popularnog talijanskog klasika koji obožavaju sve generacije.

Tiramisu s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jabukama. - jabuke (400 g jabuka), maslac, šećer, cimet (u prahu), žumanjak, jaje, šećer u prahu, aroma vanilije, vrhnje za šlag, učvrščivać za tučeno vrhnje, sir mascarpone, sok od limuna, kava (kuhane), rum, piškote, kakao (u prahu), Prije svega jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke ploške. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo narezane jabuke, šećer, cimet u prahu, te sve zajedno na laganoj vatri i uz povremeno miješanje pirjamo dok jabuke ne omekšaju. ; U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo jedno cijelo jaje, šećer u prahu, aromu vanilije, te sve zajedno pjenasto izmiješamo ručnim mikserom. ; U zasebnu zdjelu stavimo vrhnje za šlag, dodamo učvrščivać za šlag, te ručnim mikserom istučemo šlag. ; Gotov šlag lopaticom nježno umiješamo u zdjelu sa smjesom od jaja. Zatim u dobivenu smjesu umiješamo sir mascarpone i žličicu soka od limuna. ; U prikladnoj plitkoj zdjelici pomiješamo kuhanu crnu kavu i rum, u njih umočimo piškote i složimo ih na dno prikladne posude za tiramisu. ; Preko piškota nanesemo sloj kreme, ravnomjerno je rasporedimo i preko nje nanesemo sloj pirjanih jabuka. ; Zatim ponovo slažemo red piškota namočenih u crnu kavu, red kreme, te sve zajedno posipamo kakaom u prahu. ; Ovako pripremljen tiramisu najbolje je prije posluživanja ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na tanke ploške.
  2. U tavi ugrijemo maslac, dodamo narezane jabuke, šećer, cimet u prahu, te sve zajedno na laganoj vatri i uz povremeno miješanje pirjamo dok jabuke ne omekšaju.
  3. U zdjelu stavimo žumanjke, dodamo jedno cijelo jaje, šećer u prahu, aromu vanilije, te sve zajedno pjenasto izmiješamo ručnim mikserom.
  4. U zasebnu zdjelu stavimo vrhnje za šlag, dodamo učvrščivać za šlag, te ručnim mikserom istučemo šlag.
  5. Gotov šlag lopaticom nježno umiješamo u zdjelu sa smjesom od jaja. Zatim u dobivenu smjesu umiješamo sir mascarpone i žličicu soka od limuna.
  6. U prikladnoj plitkoj zdjelici pomiješamo kuhanu crnu kavu i rum, u njih umočimo piškote i složimo ih na dno prikladne posude za tiramisu.
  7. Preko piškota nanesemo sloj kreme, ravnomjerno je rasporedimo i preko nje nanesemo sloj pirjanih jabuka.
  8. Zatim ponovo slažemo red piškota namočenih u crnu kavu, red kreme, te sve zajedno posipamo kakaom u prahu.
  9. Ovako pripremljen tiramisu najbolje je prije posluživanja ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 2.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: