Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade

  • 35 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama i likerom od čokolade.

Jagode poslužujemo često i sa kremama na bazi sira. Možete koristiti obični kravlji sir ili ricottu pomiješane s malo šećera i šlaga. U sličnoj će se kombinaciji odlično snaći i mascarpone – jagode, smeđi šećer, mascarpone i pistaciji mogli bi postati Vaš doručak, ručak i večera. A kada već govorimo o mascarponeu, ne smijemo zaboraviti niti tiramisu s jagodama.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu razbijemo cijelo jaje i dodamo tri žumanjka, jagode očistimo i operemo, sok od limuna iscijedimo, a u zasebnoj zdjeli istučemo čvrsti šlag od vrhnja za šlag.
  2. U zdjelu s jajima dodamo šećer u prahu i vanilin šećer te ručnim mikserom izradimo pjenastu kremu.
  3. Zatim dodamo sir mascarpone, ulijemo sok od limuna te miksamo još 1-2 minute na najmanjoj brzini. Potom dodamo šlag i izmiješamo sastojke.
  4. U zdjelicu ulijemo liker od čokolade, u njega namačemo piškote i slažemo ih po dnu prikladne posude.
  5. Preko piškota rasporedimo sloj kreme, u nju utisnemo jagode, zagladimo ih slojem kreme, preko svega stavimo red piškota namočenih u liker od čokolade i premažemo ih preostalom kremom.
  6. Tako pripremljen kolač stavimo u hladnjak na 2-3 sata. Kolač izvadimo iz hladnjaka, a u sjekač stavimo šećer i listiće mente i usitnimo ih.
  7. Dobivenom mješavinom šećera i mente posipamo tiramisu, kolač narežemo i rasporedimo na tanjure te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: