Tiramisu s jagodama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Tiramisu s jagodama
Saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama u našem video receptu.

Tiramisu je svjetski poznata slastica porijeklom iz Italije, a sastoji se od fine jedinstvene kreme, piškota namočenih u kavu i pokrova od kakaa u prahu. U ovoj varijanti kremu smo obogatili pasiranim jagodama te komadićima cijelih jagoda. Naš kolač stoga još i više osvježava, pa je idealan za tople proljetne i vruće ljetne dane.

Tiramisu s jagodama - Saznajte kako pripremiti tiramisu s jagodama u našem video receptu. - jagode, šećer u prahu, jaje, sir mascarpone, slatko vrhnje, učvrščivać za tučeno vrhnje ((kremfix)), piškote, kava, rum, kakao (u prahu), Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).; Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine. ; U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone. ; Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu. ; Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. ; Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
  2. Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine.
  3. U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone.
  4. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu.
  5. Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač.
  6. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: