Tirolske knedle sa slaninom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tirolske knedle sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tirolske knedle sa slaninom.

Iz Tirola nam mogu doletjeti grude od snijega, ali i ukusne grude koje se zovu tirolske „špek“ knedle. Ako ih stavimo u tanjur s goveđom juhicom okrijepiti će nas i zagrijati u ovim zimskim danima.

Tirolske knedle sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tirolske knedle sa slaninom. - žemlja ((stare dva dana)), mlijeko, maslac, luk, slanina, peršin (sjeckani), jaje, oštro brašno, goveđi temeljac, Žemlje narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo ih, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanom i ostavimo de se moče. ; Za to vrijeme, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice i pržimo dok luk na požuti. ; Zatim prženu slaninu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim žemljama, dodamo sjeckani peršin, umućena jaja, promiješamo, te uz postupno dodavanje oštrog brašna rukama izmijesimo jednoličnu smjesu. ; Zdjelu sa smjesom prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Potom vodom navlažimo dlanove i od smjese oblikujemo okruglice. ; Dobivene knedle stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu kuhamo ih još 2-3 minute. ; Kuhane knedle stavimo na tanjure, prelijemo goveđom juhom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žemlje narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo ih, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanom i ostavimo de se moče.
  2. Za to vrijeme, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice i pržimo dok luk na požuti.
  3. Zatim prženu slaninu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim žemljama, dodamo sjeckani peršin, umućena jaja, promiješamo, te uz postupno dodavanje oštrog brašna rukama izmijesimo jednoličnu smjesu.
  4. Zdjelu sa smjesom prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
  5. Potom vodom navlažimo dlanove i od smjese oblikujemo okruglice.
  6. Dobivene knedle stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu kuhamo ih još 2-3 minute.
  7. Kuhane knedle stavimo na tanjure, prelijemo goveđom juhom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: