Tjestenina calamari s umakom od povrća

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina calamari s umakom od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća.

Da su Talijani majstori kulinarstva, a pogotovo u segmentu tjestenina, to svi znamo, ali nas uvijek neko novo jelo iznova ugodno iznenadi, pa tako i ovo. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  5. Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri.
  7. Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure.
  8. U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: