Tjestenina na mediteranski način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Tjestenina na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu na mediteranski način.

Recepata s tjesteninom postoji bezbroj, jer pri pripremi umaka uvijek možemo biti kreativni i prilagoditi ga svom ukusu. Pogledajte naš recept, koji će vam se sigurno svidjeti.

Tjestenina na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu na mediteranski način. - tjestenina (domaće), umak od rajčice, luk, tikvice, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, patlidžan, mediteranske trave ((mješavina)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Svo povrće očistimo, tikvice narerežemo na kolutove i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice, te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša. ; Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem. ; Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta. ; Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće očistimo, tikvice narerežemo na kolutove i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice, te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni.
  2. U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša.
  3. Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem.
  4. Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta.
  6. Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: