Tjestenina penne na napuljski način

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine
U našem video receptu saznajte kako tjesteninu penne na napuljski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i nasjeckamo, a mozzarellu narežemo na kockice. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
  2. U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon par minuta dodamo sjeckanu rajčicu pelat, sastojke promiješamo i začinimo sušenim origanom te malo posolimo. Kad su se sastojci dobro ugrijali možemo ugasiti vatru.
  4. Nakon 6-7 minuta kad je tjestenina dobro kuhana, ocijedimo je i stavimo u tavu s umakom od rajčice, bogato posipamo naribanim ovčjim sirom, još jednom promiješamo.
  5. Tjesteninu premjestimo u pladanj i stavimo kockice mozzarelle te ukrasimo listićima bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: