Tjestenina s bukovačama i kestenima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tjestenina s bukovačama i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s bukovačama i kestenima.

Tjestenina, bukovače, sušena šunka i kesteni u finom umaku od vrhnja za kuhanje, toliko je ukusno jelo da ćete sigurno prste polizati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bukovače očistimo i narežemo na veće komade, a šunku na trakice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo gljive, kestene, trakice šunke, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  5. Nakon 10-ak minuta pirjanja dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute dok umak ne zgusne.
  6. Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, po želji popaprimo, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: