Tjestenina s dagnjama i graškom u umaku od sira

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s dagnjama i graškom u umaku od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s dagnjama i graškom u umaku od sira.

Maštovitost je glavna odlika dobre kuhinje, pa smo tako i u ovom receptu spojili razne sastojke i dobili pravo remek djelo. Pogledajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćene dagnje stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih pet minuta.
  2. Zatim dodamo tjesteninu i grašak, te sve zajedno kuhamo još pet minuta.
  3. Za to vrijeme, u ugrijanu tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, muškatni oraščić, protisnemo češnjak, te povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se maslac rastopi.
  4. Potom postupno dodajemo naribani sir, i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom.
  5. Nakon tri, četiri minute umak je gotov, maknemo ga s vatre, a tjesteninu, dagnje i grašak ocijedimo, te premjestimo u tavu s umakom.
  6. Sve zajedno začinimo paprom, dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: