Tjestenina s jajima na podlozi od špinata

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s jajima na podlozi od špinata.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. U zagrijanu tavu stavimo maslac te dodamo sjeckani luk preko kojeg stavimo narezani češnjak na listiće i pirjamo na laganoj vatri.
  2. Kad je luk omekšao dodamo malo brašna. Prije nego brašno počne dobivati boju u tavu ulijemo povrtnu juhu i stalno miješajući pripazimo da ne ostanu grudice. Kad se tekućina počela zgušnjavati dodamo u tavu malo muškatnog oraščića i ulijemo vrhnje za kuhanju. Kad se tekućina počne zgušnjavati dodamo špinat i kuhamo dok ne nastane lijepi umak.
  3. U međuvremenu napravimo gnijezda od tjestenine i jaja. U male kalupe stavimo malo tjestenine i u svaku posudicu razbijemo jedno jaje na oko. Ovako pripremljena gnijezda stavimo peći u pećnicu na 180°C , 15-tak minuta tako da male posudice stavimo u jednu veliku posudu u koju smo dolili vode.
  4. Jelo serviramo tako da na tanjure stavimo podlogu od špinata i preko špinata stavimo gnijezdo od jaja koje smo izvadili iz zdjelica pomoću žlice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.98
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: