Tjestenina s mesom i šampinjonima

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Tjestenina s mesom i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mesom i šampinjonima.

Malo kuhamo, malo pržimo i na kraju u pećnici pečemo. A sve to zato da bi napravili ovo ukusno jelo, koje se priprema slično kao lazanje.

Tjestenina s mesom i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mesom i šampinjonima. - tjestenina ((špageti)), mljevena junetina, šampinjoni, umak bešamel, punomasni sir, luk, koncentrat rajčice, majčina dušica (sušena), ulje, sol i papar, Prije svega očišćeni luk nasjeckamo, šampinjone očistimo i prepolovimo, a sir naribamo. U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljevenu junetinu, usitnimo ju vilicom i stalno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta prženja, kada meso postane zrnasto, dodamo šampinjone i pržimo dalje dok ne ispari tekućina koju ispuste meso i šampinjoni. ; Nakon 15-ak minuta meso i gljive začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, dobro promiješamo i maknemo s vatre. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju dvije minute. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo dio umaka bešamel, preko njega stavimo sloj ocijeđene kuhane tijestenine, zatim tijesteninu ravnomjerno prekrijemo mješavinom mesa i gljiva, na kraju stavimo još jedan sloj tijestenine, prelijemo preostalim umakom bešamel i posipamo naribanim sirom. ; Potom sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega očišćeni luk nasjeckamo, šampinjone očistimo i prepolovimo, a sir naribamo. U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo mljevenu junetinu, usitnimo ju vilicom i stalno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 7-8 minuta prženja, kada meso postane zrnasto, dodamo šampinjone i pržimo dalje dok ne ispari tekućina koju ispuste meso i šampinjoni.
  4. Nakon 15-ak minuta meso i gljive začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, dobro promiješamo i maknemo s vatre.
  5. Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju dvije minute.
  6. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo dio umaka bešamel, preko njega stavimo sloj ocijeđene kuhane tijestenine, zatim tijesteninu ravnomjerno prekrijemo mješavinom mesa i gljiva, na kraju stavimo još jedan sloj tijestenine, prelijemo preostalim umakom bešamel i posipamo naribanim sirom.
  7. Potom sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta.
  8. Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: